Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Els llums de Nadal

15-12-2020
Els llums de NadalEls llums de Nadal
Els llums de NadalEls llums de Nadal
Ja fa anys que a diferents ciutats del món se'n fa tot un espectacle de l'encesa de llums de Nadal als carrers!
Tot comença a principis de novembre quan ja descobrim, poc a poc cada matí, com van apareixent raïms de bombetes penjats de banda a banda de carrer, ben bé com si fossin els fruits d'una parra que es van expandint dia a dia. I gairebé sense adonar-nos-en van omplint tots els carrers!
Pocs dies més tard és notícia als mitjans de comunicació el dia de l'encesa. A Barcelona, l'Ajuntament escull un carrer i un personatge oficial que faci oficialment aquesta presentació. A molta gent li agrada ser-hi present. És un acte bastant senzill però amb un missatge clar: donar per inaugurats els dies previs a la Festa de Nadal.
A partir d'aquí, i com gustos n'hi ha de tots colors, també apareixen defensors i detractors, se'n publiquen fotografies, hi ha crítiques més o menys bones sobre si són adients, si n'hi ha poques o moltes de llums i es parla sobre les icones, siluetes o motius triats. 
Segons diuen, els llums són també un reclam comercial. Ja no es tracta només d'engalanar la ciutat amb llums de colors nadalencs sinó d'atreure els consumidors a les zones més comercials i incentivar-los a comprar. Per això deu ser que cada any s'avança una mica més aquesta data!
Tots sabem però, que amb l'arribada de les llums de colors al carrer, el Nadal ja és aprop!
Aquest any, aquesta pot ser una bona activitat, passejar pels diferents pobles i ciutats, passejar pels barris i carrers i contemplar els llums que ens recorden els que més ens estimem!   BON NADAL!!

Olga Llorensí